Velkommen til RE-NAA!

Kort tekst som ønsker velkommen, og hva de vil finne på denne siden (alle rettene med beskrivelse og informasjon om råvaren, samt mulighet for å laste ned bildene til fritt bruk på sosiale medier. Tagg oss gjerne på @re_naa_.

Ha en fin opplevelse hos oss.

#1 TACO

Description of dish

Kalix Løyrom

Taco laget på rugmel fylt med potetsalat (varmrøykt småsild, gressløk, mandelpotet og rømme) dekket med et godt lag Kalix løyrom (Fra Kalix helt nord i Sverige på grensen til Finland) sprø potet og syltet rødløk på toppen.

#2 SHELLFISH TARTELETTE

Description of dish

SKALLDYR FRA RENNESØY

Tarteletten er laget av skalldyr kraft, fylt med posjert krabbe fra Rennesøy. Emulsjon på yuzu (sitrus frukt fra Øst-Asia) og ingefær, ørretrogn på toppen med ringblomst og pulver på tomater.  

#3 NEPE TARTELETT

Description of dish

NEPER FRA 

Nepe (rotfrukt) tartelett, grillet svartkål (Lacinato kale) og nepe brunoise (skjæremåte i små terninger 1-2 mm) brunet i nepe dashi (japansk  kombu (taretang) og katsubushi/ tørket bonitoflak) estragon og sitronemulsjon, wasabi og purreløk strimler på toppen, med dryst av kefir lime.

#5 CHICKEN TARTELETTE

Description of dish

VERBENA OG LØPSTIKKE

Kylling crisp basert på kylling skinn og kyllingkraft, toppet med pesto laget på citronverbena og emulsjon på løpstikke, toppet med freske urter fra Brimse (Øy Nordfor Stavanger). 

#6 MACARON

Description of dish

FURUKONGLE

Makron, Furukongle marengs med and kyllinglever som er dyppet i mørk sjokolade, med en gele på furukongler. Toppes med furukongle pulver og granskudd og hvit alyssum på toppen.

#7 Lammetartar

Description of the dish

Lammetartar

Lam tatar (og ferskt hyllebæ, ponzu (japans soyasaus, honning, lime, rød chill), sammen med lam emulsjon fettkrem som er plassert i selve margbeinet og sopp pulver, med crumble på tørket gjær og chips laget av urter.

#7 KRÅKEBOLLE FRA

Description of the dish

Ulvssundet

Kråkeboller fra Ulvsundet med råreker fra Mandal medsaltet umodne grønne jordbær, finger lime fra Australia, vann av grønne jordbær og fresk sitronverbena med olje basert på sitronverbena.

#7 Raw bar serving

Description of the dish

En smak av sjøen

– Hjerteskjell med nyr (en type fersk ost), jalapeno olje og juice basert på stiron og agurk  

– Teppeskjell fra område servert med juice laget på agurk og lime og amalfi sitron kosho.  

– Blåskjell fra Mollosund marinert i en ristet og kamalisertgjær Escabeche og hvit balsamico (edikk sause som er frementert med gjær for å produsere alkohol).

– Kuskjell kuttet a la minute servert med fermentert ansjosvann, tomat vann på saltet tomater og preservert ramsløk)

#7 Yellowtail fra Danmark

Description of the dish

Hamachi

Yellowtail fra Denmark servert sammen med fersk islandsk wasabi olje, juice på hvite rips og  frementertehvite rips med bergamotto gel (sitrusfrukt) and keffir lime zest

#7 AKKAR FRA SKAGERAK

Description of the dish

Hamachi

Yellowtail fra Denmark servert sammen med fersk islandsk wasabi olje, juice på hvite rips og  frementertehvite rips med bergamotto gel (sitrusfrukt) and keffir lime zest

#7 KAMKJELL

Description of the dish

Kamskjell fra Sandnessjøen

Norsk kamskjell fra Sandnessjøen grillet over kul med røkt smør og paprika også fullført på grillen, servert sammen med gresskarkjerner olje og servert med en krem av ristet gresskar krem med gule “Orange Pearl” tomater blandet sammen med hot sause og et luftig skumm av tindved. Toppet med røykt med smør og paprika.

#7 BRØD OG SMØR

Description of the dish

SURDEIG OG MELKESYREBAKTERIER

Run by our own dedicated “budeie” Anne-Lise Søndrol, this traditional Norwegian mountain farm has a cheese-making heritage dating back to 1702. The farm’s walls have absorbed natural lactic acid bacteria over time, imparting a distinctive and remarkably funky flavor profile to the butter. The cows’ summer diet of herbs, plants, and grass adds a unique flavor to the milk, making it the perfect foundation for exceptional butter.

Created by head baker @nikolaimeling at our very own Sirkus Renaa bakery, our Sourdough Oat Bread starts with roasted organic oats that are ground into flavorful oat flour. This artisanal sourdough bread, a staple on our menu for three years, pairs perfectly with the butter from Fagerdalen.

#7 FJELLØRRET

Description of the dish

FJELØRRET FRA SIRDAL

Grillet Fjellørret kommer fra Sirdalen røyker med epletre chips, deretter posjert i saltet vann også fulført på grill. Servert sammen med en dashi infusjon laget ørret, og resten av ørret er røykt med ørret rogn og museronsopp.

#7 VAKTEL FRA TOU

Description of the dish

SERVERT I TO DELER

1. Vaktel fra Tau, lagt i kojilake i 12 timer videre moden i 7-10 dager, røykt i epletre chips (ca. I 20 min) også fullført på grillen, karamellisert rød kål topper og ramsløk blomst der med topper med vaktel kraft og vill asparagus.

2. Låret konfitert i olivenolje (rosmarin) i 3 timer også gjort ferdig på grillen for å få skorpe. Deretter glasert med sopp glace og toppet med tang pulver (redusert kylling og vaktel kraft, med blasamic koji, tang pulver/kelp, tørket trumpet sopp også røykt sopp pulver, honning) toppet med quinoa, amarant frø svart ris, hvit rose vinaingrette. 

#7 LAM FRA KLOSTERGARDEN

Description of the dish

KLOSTERGÅRDEN

Lam smør stekt i pannen for å få sprø skorpe, fullført på grillen, (serveres med ramsløk sabayon (sammen med stikkelsbær, gressløk og bønner). Sausen er på redusert lammekraft.

Melke buns bakt a la Minute, penslet med issider fra Hardanger

#7 DESSERT MED EPLE

Description of the dish

EPLER FRA HARDANGER

Sitronverbena og svart te gel, med eple is, blomsten laget av epler (Hardanger) topper det med mandel melk espoma blandet sammen med svart te olje.

#7 VALNØTTER OG FENIKKEL

Description of the dish

SJØGRESS

Valnøttis, fennikelkrumler i bunn, hasselnøtt praline, honning tuile og tørket sjøgress.  

#7 PETIT FOUR

Description of the dish

PETIT FOUR

Tart. Sitron terte toppet med mareng på toppen 

Pâte Fruit: lingonberry/ tyttebær  

Chocolate 1: sjokolade med kaffe granache  

Chocolate 2: skjololade med grapefrukt   

Pâte à Choux: Cream of Fjording