Smaking med sommelierene fra Renaa Restauranter

Vårt sommelier-team har satt sammen smakinger for deg, enten du nettop har begynt å drikke vin, eller du har vinkjeller på størrelse med restauranten vår. Vinkjelleren på RE-NAA reflekterer vår matfilosofi og representerer både bredde, dybde, samtidig som hver vin skal være en unik opplevelse. 

Stavanger Vinfest 2024

NY! Torsdag 14.03.2024

Craig Hawkins, Testalonga Torsdag 14. mars kommer selveste Craig Hawkins, Testalonga, fra Sør-Afrika for å være med oss under «Stavanger Vinfest 2024». Vi lover god stemning, unik kunnskap og ikke minst fantastisk mat & drikke i kombinasjon.

5 retters middag og hele topp-rekken til Testalonga blir presentert.

Totalpris kr 2750,- Begrenset antall plasser og bestilling skjer direkte til kristoffer@restaurantrenaa.no

Klokkeslett: 18:00

Sted: Matbaren Bistro by Renaa

Tirsdag 19.09.23 UTSOLGT

Bernhard Bredell

Tirsdag 19. september kommer Bernhard Bredell, som driver vineriet Scions of Sinai i Stellenbosch, Sør-Afrika. Han regnes som den aller beste innenfor vitikultur og som en av Sør-Afrikas største talenter. Vi inviterer til Winemakers dinner.

Pris 2750,- for 5 retter og hele rekken med viner som han produserer.

Sted: Matbaren Bistro by Renaa

Tirsdag 28.92.23 UTSOLGT

Vincent Girardin

Eric Germain fra Vincent Girardin kommer til Matbaren tirsdag 28. februar kl. 19.00. Vi sparker i gang dagen med masterclass på Sirkus Renaa før middag på Matbaren.

Dato: 14. mars

Sted: Sirkus Renaa Lagårdsveien og Matbaren Bistro by Renaa

Pris: UTSOLGT

Tirsdag 14.03.23

Sør-Afrika

Ta et dypdykk i Sør-Afrika når Kristoffer Aga og Sander Johnsson fra RE-NAA tar deg med på reisen til Sør-Afrika i 2022, innom blant annet Chris Alheit, Scions of Sinai, Sakkie Mouton, Porsleinberg og toppene til selveste Crystallum.

Det vil bli servert ferskt surdeigsbrød fra Sirkus Renaa med saltet smør fra Rørosmeieriet

Dato: 14. mars klokka 19.00

Sted: I atriet på Matbaren / selskapslokalet

Pris: 1200,-

Torsdag 23.03.23

Stavanger Vinfest: Antonio Madeira

Matbaren Bistro by Renaa ønsker velkommen til 5-retters med Antonio Madeira. En meny satt sammen av Sven Erik Renaa i kombinasjon med hele line-upen til Antonio Madeira.

Ledende innenfor en spennende bølge av nye produsenter som kommer ut av Portugal. Han holder til i regionen Dao og produserer på lokale druesorter på ren granitt som har tatt verden med storm – både hvit og rødt.

Dato: 23. mars kl. 19.00

Sted: Atriet på Matbaren Bistro by Renaa

Pris: 2500kr for 5-retters med drikkemeny

Torsdag 23.03.23

Wingut Wittman

Leo fra Weingut Wittman i Reinheisen kommer på besøk til Matbaren Bistro by Renaa. Han jobber sammen med oss i service og legger opp en flight på 4 glass, der du får smake en bredde av det Wingut Wittman har å tilby.

Weingut Wittman har røtter tilbake fra 1653 Rheinhessen i Tyskland, og produserer noen av de ypperste Riesling GG vinene som er på markedet med Morstein og La Borne i front. Utenom dette har de flere forskjellige viner basert på Riesling og Sylvaner som virkelig reflektere sin vinmark og følger maten til Sven Erik på en perfekt måte. Vi har også litt annet på lur for de som er spesielt interesserte.

Dato: torsdag 23. mars fra 18.30
Sted: Matbaren Bistro by Renaa
Pris for Leos pakke med 4 glass: 400,- Man kan selvsagt velge annen drikke om man vil.

Onsdag 12.04.23

Laherte Frères

Vi er så heldige og få besøk av selveste Aurélien Laherte fra Laherte Frères i atriet på Matbaren Bistro by Renaa. Kokkene har satt sammen en 8-retters meny til drikken som serveres. Se vedlegg for full meny:

Begrensede plasser.

Dato: onsdag 12. april kl. 18.30

Sted: I atriet på Matbaren

Pris: 4000 kr for meny og 12 glass

Kristoffer Aga

Til daglig Head of Wine and Beverage at Renaa Restauranter og restaurantsjef på RE-NAA. Kristoffer har vært med fra starten på eventyret RE-NAA 2.0 i 2019. Utdannet vinkelner på NSU i Bergen i 2014 (beste smaker i kullet sitt), faglært servitør siden 2013, utdannet øl-kelner og sake-sommelier. Har med seg førsteplass i NM Junior Wine Award 2016, 2 gull NM servitør 2017/18, sølv Nordisk 2019, Årets Sommelier 2 år på rad, bronse og sølv i sommelier-NM 21 og 22. 

Som restaurantsjef på RE-NAA har han vunnet beste vinpakke 2 år på rad. Erfaring fra Geranium, Happolati og mester og restaurantsjef på Colonialen i Bergen.

Kristoffer har god gjennomføringsevne og sikrer alltid kvalitet i alle ledd. Serviceminded med god bredde og dybde-kunnskap om vin og drikke generelt.

Sander Johnsson

Til daglig er Sander Head Sommelier på RE-NAA. Sander har førsteplass i NM og er regjerende Nordisk mester. Sander tok sommelier-utdannelsen på KA i Oslo. Har bakgrunn fra Colonialen i Bergen, Litteraturhuset i Bergen, Fish and Cow og Tango i Stavanger. Han er også deleier i Pergolo Vinbar. 

Sander sin humor minner om en Champagne Brut Nature.

Sander har klisterhjerne og har enorm kunnskap om vin. Han husker ofte unødvendige ting og har alltid en fun-fact på lur.

Thomas Myklebust

Thomas er en av de som har vært en del av Renaa-familien lengst. Til vanlig jobber han som Head Sommelier på Matbaren Bistro by Renaa. Han tok sin sommelier-utdannelse på KA i Oslo i 2019 og er i tillegg faglært servitør. Thomas har med seg erfaring fra N.B Sørensen. 

Thomas har en unik måte å se gjesten på. Han ivaretar og setter den gode stemningen og rammer for kvelden.  

Birk Torp

Birk Torp er Matbarens nye restaurantsjef. Han tok sommelier-utdannelsen sin på KA i Oslo i 2020 og er faglært fra 2017. Han har med seg andreplass i NM i servitør fra 2022 og andreplass i Nordisk fra samme året. Birk har 5 års erfaring fra To Rom og Kjøkken, samt Spontan Vinbar. 

Birk er serviceminded på et helt nytt nivå og har det å levere service utenom det vanlige som første prioritet. Er du gjesten til Birk får du følelsen av at du er med på noe kult!

Betingelser

Vi tar forbehold om at minimum 15 personer melder seg på. Hvis ikke flyttes smakingen til en annen dato.
Det blir ingen gebyr dersom du avbestiller 48 timer før eventet. For ikke møtt opp må 50% av summen betales.
Betaling gjøres ved ankomst.

Norbøgata 8
N-4006 Stavanger
Se kart

T: +47  51 55 11 11
E: post@restaurantrenaa.no
Reserver bord

T: +47  51 55 11 11
E: post@restaurantrenaa.no
Reserver bord

Åpningstider:
Onsdag til lørdag
fra kl. 17.30